Site-ul oficial al Primăriei comunei Măgureni!

Zona de agrement RUDA cu noi amenajari pentru petrecerea timpului liber

Zona de agrement RUDA  cu noi amenajări pentru petrecerea timpului liber

       Comuna Măgureni este situată în vestul județului între râul Provița și râul Prahova, la limita cu județul Dâmbovița, la o distanță de 29 km de Ploiești și 12 km de Câmpina .

      Relieful este predominant șes, înconjurat de mici dealuri, majoritatea împădurite (păduri seculare), cea mai înaltă culme din comună este vârful Teișului, aflat la nord-vest

     Denumirea localităţii Măgureni provine de la denumirea formei de relief unde acesta este amplasat  “măgura” adică zona de deal sau munte fragmentată de ape.

      Localitatea Măgureni este cunoscută pentru frumuseţea locului si a aerului curat, prilej de relaxare pentru turiști.

      Astfel în nordul localității se află zona de agrement ,,Ruda,, cu un peisaj mirific , unde localnicii și locuitorii localităților învecinate își petrec timpul liber la iarbă verde .Deasemeni  în această zonă au loc manifestări  cultural artistice și sportive .

       Pentru a asigura un minim de confort  celor ce iși petrec timpul liber în zona de picnic Ruda au fost montate  mese și bănci precum și grătare pentru a evita extinderea focului din vetrele de foc și distrugerea spațiului verde.

  Deasemeni  pentru  a păstra curățenia în zonă au fost amplasate coșuri de gunoi

   Deoarece  este o zonă de agrement au fost amplasate si echipamente de joacă pentru copii

( cumpene).

     Zona are și  importanta istorica (domenii apartinând familiei Cantacuzinilor).

    Amintim ,,Crucea de la Predeluș” veche de cateva sute de ani, situata la grănita dintre Măgureni și Iedera, pe DC 115B și fânatâna la fel de veche , fiind un loc de relaxare al Cantacuzinilor.