Site-ul oficial al Primăriei comunei Măgureni!

Primăria Măgureni a luat toate măsurile pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile

Primăria Măgureni contactat în ultimele zile peste 1000 de persoanele vulnerabile, bătrâni singuri, persoane imobilizate la domiciliu, familii fără venituri, pentru a identifica modalitățile de sprijin ale acestora. Reprezentanții Primăriei, alături de Poliția Locală, îi asistă pe toți cei în dificultate care cer ajutorul, realizând cumpărăturile acestora.

În acest moment, pe raza localității Măgureni, sunt 81 persoane aflate in izolare obligatorie la domiciliu si nici un caz confirmat de infectare cu COVID19. Anchetele epidemiologice sunt desfășurate în continuare alături de Poliția Locală, Poliția Națională, Direcția de Sănătate Publică Prahova, medici de familie și reprezintă o prioritate maximă pentru securitatea cetățenilor. Primăria, alături de Poliția Locală face controale permanente la persoanele aflate în izolare la domiciliu, până acum nefiind înregistrate încălcări ale regimului de izolare la domiciliu.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență, condus de primarul Gheorghe Iordache, a luat toate măsurile recomandate de autoritățile statului prin care să limiteze propagarea noului virus, în contextul stării de necesitate declarate la nivelul întregii țări.

Lucrările de dezinfecție în locurile publice de interes (instituțiile publice, dispensare, locuri de joacă pentru copii, căi de acces cu trafic intens și zonele publice aglomerate, stații de transport public) sunt executate periodic și urmează a fi extinse. Ca măsuri suplimentare de prevenire, au fost închise parcurile și toate terenurile de sport.

Accesul la serviciile oferite de Primărie este înlesnit de folosirea adresei de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și la numerele de telefon 0244.384.760/0731.369.417 pentru transmiterea cererilor și a documentației necesare.

Declarația pe proprie răspundere poate fi ridicată de la sediul Primăriei Măgureni, Poliția Locală sau poate fi transmisă la nevoie la domiciliul persoanelor, în urma unei apel la numerele de telefon 0244.384.760/0731.369.417.

Măsurile luate de autoritățile locale sunt în acord cu recomandările statului pentru situația existentă în folosul și spre binele cetățenilor, încercând cu chibzuință să evalueze și să identifice nevoile presante ale momentului.

Pentru orice sesizare și pentru a putea fi de ajutor persoanelor în nevoie, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon 0244.384.760/0731.369.417.

Adresăm și pe această cale rugămintea către toți cetățenii să respecte prevederile ordonanțelor militare și să stea, cât mai mult posibil, în propria casă.

Potrivit Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020, începând de miercuri, 25 martie, ora 12.00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  3. c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  5. e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
  6. f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
  7. g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
  8. h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
  9. i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Totodată, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice. Circulația persoanelor peste 65 de ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.