Site-ul oficial al Primăriei comunei Măgureni!

2014 cu spor pentru comuna Măgureni

Toți cei care vin pentru prima dată în comuna Măgureni au următoarea constatare: „aveți o comună foarte frumoasă”. Cam toți văd ce are Măgureniul și alții nu au: un sediul de primărie frumos, un centru cultural, artistic și sportiv deosebit, drumurile puse la punct, școlile îngrijite, terenuri de sport, sală de sport, bisericile frumoase, Valea Rudei, dealurile rămase în picioare și acoperite cu păduri. Iar lista poate continua.

2014 a fost un an în care s-au mai adăugat îmbunătățiri vizibile ale condițiilor de trai în comuna noastră. Deși a fost un an greu, cu alegeri pentru funcția de primar, iată că noua echipă de la conducerea Primăriei, alături de consilierii locali, arată că știe, poate și face.

Sunt multe realizări care ar fi de remarcat. Ne vom opri doar la câteva dintre cele mai importante. Proiectul de asfaltare a străzilor Morii, Prahovița, Ghemelia și altele a fost finalizat cu succes. Cetățenii sunt mulțumiți și că au asfalt în fața porții, dar și că soluția de preluarea a apelor care vin dinspre deal când sunt ploi abundente s-a dovedit a fi foarte bună. În plus, s-a mai rezolvat o problemă care crea neplăceri cetățenilor care locuiau în apropierea intersecției dintre strada Morii și strada Ghemelia. Știm cu toții că, atunci când erau ploi abundente, apa se aduna în spatele podețului și intra în curțile oamenilor. Primăria a decis să refacă în totalitate podețul, l-a racordat la sistemul de preluare a apelor pluviale ale străzii Morii și străzii Prahovița, astfel că riscul de producere a inundațiilor a fost diminuat. 

În vara acestui an a fost o viitură fără precedent pe râul Provița. După cum știți, după precipitații abundente care au depășit 60 de litri pe metrul pătrat, Provița s-a „umflat” atât de tare încât la Drăgăneasa a luat cu totul șase mașini de pe drum, a distrus poduri și podețe și a cărat spre Măgureni tot felul de materiale. Din fericire, podul spre Valea Rudei a rezistat viiturii, cu toate că apa a săpat în malurile din amontele podului. Au fost necesare de urgență lucrări de consolidare, lucrări care s-au și realizat în cursul acestui an și care, după cum spun specialiștii, protejează podul în fața viiturilor foarte mulți ani.

Primăria și-a stabilit ca prioritate investițiile în infrastructură și cele menționate mai sus nu au fost singurele. În cursul acestui an a fost schimbată complet rețeaua de apă din satul Lunca Prahovei, fiind eliminată conducta de azbociment cancerigenă. Pentru a repara disconfortul produs de lucrările de schimbare a conductei, Primăria a decis schimbarea trotuarelor și podețelor în Lunca Prahovei, investiția fiind aproape finalizată.

Investițiile în rețeaua de apă vor continua și anul viitor. În momentul în care timpul o va permite va fi dat ordinul de începere a lucrărilor de schimbare a conductei de apă pe o distanță de 1,8 kilometri, în centrul comunei Măgureni, de la monument până la cimitir. Finanțarea pentru lucrări a fost obținută din fonduri europene nerambursabile.

În cursul acestui an au mai fost realizate și alte investiții care au fost bine primite de măgureneni. În satul Cocorăștii Caplii a fost amenajat un teren pentru activități sportive și a fost înfrumusețată zona prin amenajarea unui mic parc. La școala nouă de la Măgureni a fost reabilitat unul dintre terenurile de sport.

Cuvântul de final aparține primarului Gheorghe Iordache: „A fost un an greu, dar și fructuos din multe puncte de vedere. Vreau să le mulțumesc în mod deosebit cetățenilor comunei Măgureni, care mi-au acordat încrederea de a fi primar al localității și care au susținut toate investițiile pe care le-am realizat pentru creșterea nivelului de trai și înfrumusețarea comunei”.

Preluare din „Gazeta de Măgureni” nr. 76, decembrie 2014

Mai jos, vezi Galerie foto