Site-ul oficial al Primăriei comunei Măgureni!

Anunț important!

Vești bune pentru măgurenari! Se realizează gratuit cadastrul pentru 1600 de imobile! Detalii aici.

Proprietatea asupra pământului și a locuințelor este un drept câștigat cu greu de toți românii. Din păcate, pentru foarte multe terenuri nu sunt emise titluri de proprietate și nici nu este făcut cadastrul. De ce este important cadastrul pentru un proprietar? Cadastrul pentru un teren este ca buletinul pentru oameni. Acest document arată, prin măsurători exacte, poziția, configurația și mărimea suprafețelor și construcțiilor, plus categoria de folosință și cine sunt proprietarii.

Până în prezent, cu fonduri de la bugetul local al comunei Măgureni s-a realizat cadastrul pentru Livedea Lungă (Tarlalele 43, 44, 46) și zona Tobă sau Valea Pietrii (Tarlalele 22 și 24).

Recent, în urma demersurilor repetate făcute pe lângă autoritățile județene și naționale, Primăria Măgureni a reușit să fie inclusă într-un proiect finanțat de Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), astfel încât să se întocmească cadastru general și să se emită titluri de proprietate (acolo unde nu sunt deja emise) pentru 7 sectoare cu un total de 1600 de imobile, atât în intravilan, cât și în extravilan. De asemenea, se face și înscrierea la Cartea Funciară. Serviciul este oferit în mod gratuit pentru cetățeni. Având în vedere că pentru un teren sau o curte, cadastrul costă cel puțin 1000 de lei, rezultă că facilitatea făcută cetățenilor comunei este una foarte importantă.

Cadastrul general gratuit se întocmește pentru următoarele zone (sectoare): Tarla 16 Țarna, Tarla 20 Izvor, Tarla 21 Valea Murelor plus izlazul zona Ruda, Valea Pietrii, Tobă (tarlale 22 și 24), Valea Boului (Tarla 21), Tarla 25 Via Lungă, Tarla 19 de intravilan împreună cu tarlaua 45 de extravilan, Tarla 36 extravilan Mircea lui Manta împreună cu Tarla 5 intravilan Lunca Prahovei, Extravilan Tarla 34 Ghimelia împreună cu intravilan Tarla 9 Măgureni și Tarla 6 Lunca Prahovei.

Documentele pe care trebuie să le prezinte cetățenii sunt:

- titlul de proprietate (unde este cazul, adică unde titlul a fost eliberat anterior);

- acte de stare civilă;

- certificatul de moștenitor (după caz);

- act vânzare-cumpărare (după caz).

Operațiunea de emitere a titlului de proprietate și de înscriere la Cartea Funciară se va face în mod gratuit. Cetățenii nu trebuie să plătească nimic.

 

CONTACT: COM. MAGURENI, NR. 980, PRAHOVA

                        TEL.:0244/384760

                        FAX: 0244/384203

                        E-MAIL: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

CONDUCERE:  PRIMAR – IORDACHE GHEORGHE

                            VICEPRIMAR – VLASCEANU MIHAELA

                            SECRETAR – PIRVULESCU VIOLETA

RESPONSABIL CU DIFUZAREA INFORMATIILOR PUBLICE

                             CONSILIER – TOMA  ELENA ALINA